Drie huizen moeten worden afgebroken

Man zwaargewond bij ontploffing huis in Montigny-le-Tilleul

Het huis in Montigny-le-Tilleul waar zich zaterdag een zware ontploffing heeft voorgedaan, moet worden afgebroken, evenals de twee aanpalende huizen. 'De twee naburige huizen zijn onbewoonbaar', zei burgemeester Véronique Cornet. De bewoner van het getroffen huis raakte zwaargewond.

In de ene woning was een tachtiger met twee vrienden aanwezig op het ogenblik van de explosie. Zij bleven ongedeerd. De bewoners van de andere woning zijn op vakantie in het buitenland.

De 51-jarige bewoner van het ontplofte huis, een postbode, probeerde zichzelf van het leven te beroven met een gasfles. De man en zijn levenspartner waren onlangs uit elkaar gegaan.

Het slachtoffer is over 80 procent van zijn lichaam verbrand. De man werd door een brandweerman die in de buurt woont, vanonder het puin gehaald en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees