Brand tijdens werken in ziekenhuis

Brand tijdens werken in ziekenhuis

De schade bleef beperkt tot het afbraakmateriaal. Foto: dji

OOSTENDE -

De brandweer van Oostende werd zaterdagmorgen opgeroepen voor een brand in het AZ Damiaanziekenhuis campus Heilig Hart. Afbraakmateriaal van de renovatiewerken is in brand gevlogen.

De brand in het AZ Damiaanziekenhuis Campus Heilig Hart ontstond zaterdagmorgen om 10?uur in de vleugel langs de Konderdamkaai. Even werd gevreesd dat de brand plaatsvond in het nieuwbouwziekenhuis dat in het najaar opent, maar ter plaatse bleek het om een bestaande vleugel van het ziekenhuis te gaan waar afbraakmateriaal had vuur gevat bij renovatiewerken.

Op de gelijkvloerse verdieping zijn bij voorbereidingswerken vonken overgeslagen op afbraakmateriaal, dat onmiddellijk vuur vatte en voor een hevige rookontwikkeling zorgde. De brandweer van Oostende was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar het gebouw. Voor de nieuwbouw was er geen gevaar.

Bevangen door rook

Twee werknemers hebben geprobeerd om het vuur zelf te blussen met een slang vanop de eerste verdieping. Hierdoor raakten ze bevangen door de rook en moesten ze verzorgd worden in de ziekenwagen.

De schade bleef uiteindelijk beperkt tot het afbraakmateriaal dat door de brandweermannen werd verwijderd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio