Kunstwerk en boek vertellen geschiedenis Wijnendale

Kunstwerk en boek vertellen geschiedenis Wijnendale

Boven het portaal van de kerk werd een nieuw kunstwerk onthuld.

Torhout -

Tijdens het voorbije weekend werd het honderdjarig bestaan gevierd van de parochie Wijnendale. Hoogtepunt van het evenement was de onthulling van het nieuwe kunstwerk in de kerk.

Het eeuwfeest van parochie Wijnendale werd dit weekend uitvoerig gevierd. In de kerk was er een tentoonstellingen over de geschiedenis van Wijnendale en een presentatie van de grootste activiteiten van verschillende verenigingen. De geschiedenis van de parochie werd opgehaald tijdens een folkloredansfeest, een Breughelmaaltijd en een happening over het ‘dorp van toen’. Gisteren vond het hoogtepunt van het evenement plaats: de eucharistieviering waarin de Brugse bisschop Jozef De Kesel voorging. Tijdens de viering werd een nieuw kunstwerk onthuld, dat een plaats krijgt boven het portaal van de kerk. Het werk werd gemaakt door de Wijnendaalse kunstenaar Johnny Werkbrouck.

Daarnaast werd ook het boek Wijnendale 100 voorgesteld. Initiatiefnemer Theater 't Fonteintje gaf Patrick Demarest de opdracht om een boek te schrijven over de parochie. Het boek telt 140 bladzijden en is geïllustreerd met bijna tweehonderd prachtige en unieke foto's. In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod over de parochie. Verschillende markante figuren van Wijnendale worden geïnterviewd zoals Matthieu de Wynendaele, pastoor Paul Depondt en Wilfried Lammens.

Het boek, dat 20 euro kost, is slechts op vijfhonderd exemplaren gedrukt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio