Ook verkoeling gezocht in De Gavers

Kortrijks openluchtzwembad kent beste zomerweekend

Het voorbije weekend namen ongeveer drieduizend bezoekers een plons in het zwembad. Foto: eva

Kortrijk/Harelbeke -

Dankzij de tropische temperaturen heeft het openluchtzwembad aan de Abdijkaai in Kortrijk het beste weekend van het jaar achter de rug.

 

‘Zo'n topweekend is mooi meegenomen, maar het redt ons seizoen niet. Door de kwakkelzomer is het net zoals 2011 een rampjaar’, zegt badbeheerder Jean-Marie Seynaeve.

Het voorbije weekend zochten ruim drieduizend mensen verkoeling in het openluchtzwembad van Kortrijk. ‘Het was het hele weekend druk, maar alles is veilig verlopen’, zegt redder David Desrousseaux. ‘We hadden zaterdag 1.400 bezoekers en zondag ruim 1.600. Een record voor deze zomer, maar tijdens een goede zomer halen we op een dag soms meer dan 2.000 bezoekers.’ Het openluchtzwembad lokte dit weekend vooral veel gezinnen. ‘We worden meer en meer een gezinszwembad’, zegt de redder.

Dat vindt ook Michelle Lefevre uit Kooigem, die met haar dochter Eva Bekaert (11) en nichtje Juliene Slosse (12) zondag verkoeling zocht in het zwembad. ‘Als het warm weer is, komen we naar hier. Jammer genoeg zijn we deze zomer nog niet te veel kunnen komen. Ik had het dit weekend erg druk verwacht, maar het valt gelukkig goed mee. Er zijn nog strandstoelen vrij en we hoeven niet zo lang aan te schuiven voor de glijbaan of springplank.’

Ook Steffi Dhossche (13), haar broer Dylan (9) en nichtje Lisa (10) uit Zwevegem kwamen met hun ouders. ‘Het is de eerste keer dat we hier komen zwemmen. We wilden al lang eens komen, maar we vonden 7 euro wat duur. Het is pas nu dat we weten dat je met een zwemkaart maar 1,5 euro betaalt. Dat is weinig geld voor een hele dag plezier’, zegt Steffi.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio