35.000 toeschouwers kwamen kijken naar geschiedkundige optocht

Voorspelde hitte houdt mensen weg van Gouden Boomstoet

Brugge -

De Gouden Boomstoet trok gisternamiddag door de straten van de Brugse binnenstad. 35.000?toeschouwers kwamen kijken naar de historische optocht. Vooral de deelnemende figuranten hadden last van de warmte, al had de organisatie voor voldoende afkoeling gezorgd.

Samen met de Heililge Bloedprocessie is de Praalstoet van de Gouden Boom de grootste stoet die in Brugge wordt georganiseerd. De stoet is geïnspireerd op de feestelijkheden ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute en Margareta van York in 1468. Tijdens de optocht wordt onder andere de Blijde Intocht van het bruidspaar uitgebeeld.

35.000 toeschouwers kwamen kijken naar de geschiedkundige optocht. Doordat er extreem hoge temperaturen waren voorspeld, was er minder volk dan verwacht. Op een aantal plaatsen, zoals langs de Dyver, waren maar weinig stoelen en banken om de stoet te bekijken verhuurd.

Toch was de warmte draaglijk, af en toe kwamen er zelf wolken voor de zon en was er een fris briesje. Veel toeschouwers hadden zich goed voorbereid en kwamen met een parasol en veel water naar de stoet kijken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio