Patrick Lachaert overleden

Patrick Lachaert overleden

Patrick Lachaert.

Foto: VLD

Merelbeke -

Omringd door zijn dierbaren is gisterenmiddag Open VLD-boegbeeld Patrick Lachaert overleden. Hij stierf aan kanker en werd 64.

Patrick Lachaert was advocaat maar combineerde zijn werk aan de balie haast zijn hele leven met politiek. Hij was Vlaams volksvertegenwoordiger van 1995 tot 2009 en zetelde in heel wat commissies en raden. In parlementaire kringen stond hij bekend als een dossiervreter en harde werker achter de schermen. Vooral inzake stedenbouw en ruimtelijke ordening werd hij een autoriteit.

Zijn betekenis voor Merelbeke was minstens even groot. Gedurende 33 jaar, tot in 2010, stond hij in de gemeente onafgebroken aan het roer van de liberale partij. Die bouwde hij uit tot een voorbeeld in de regio. Hij werd onlangs nog door zijn partijgenoten verkozen tot regiovoorzitter Gent-Eeklo van Open VLD.

In 1977 kwam Lachaert in de gemeenteraad. Hij was schepen van 1977 tot 1982, van 1989 tot 1994 en van 2001 tot 2003 en bleef tot op vandaag gemeenteraadsfractievoorzitter. Na 35 jaar inzet voor zijn partij zou hij de actieve politiek vaarwel zeggen en het werk overlaten aan zijn zoon Egbert.

Evenwichtig

Huidig lokaal partijvoorzitster Vanessa De Vuyst omschrijft Lachaert als een pragmatisch man met een evenwichtige benadering, die telkens probeerde de beste en voor iedereen meest passende oplossing te vinden.

In 2010 bleek dat Patrick Lachaert kanker had. Twee jaar lang vocht hij in stilte tegen zijn ziekte en probeerde zijn werk er niet te veel te laten onder lijden. De ziekte werd hem nu fataal.

De rouwplechtigheid zal, zoals hij dat zelf wenste, plaatsvinden in familiale kring. De familie wil geen bloemen of kransen. Een vrijwillige donatie aan het Kinderkankerfonds mag wel. Men kan de overledene nog een groet brengen in funera- rium Heyse, Hundelgemsesteenweg 381 in Merelbeke.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio