CD&V wil Kioskplaats vernieuwen tot buurtplein

HOBOKEN -

De CD&V van het district Hoboken wil de Kioskplaats ingrijpend vernieuwen.

‘De Kioskplaats moet echt het centrale plein van Hoboken worden, autoluw en zonder trams’, zegt Kristof Waterschoot, districtschepen van Openbare Werken en lijsttrekker voor CD&V in het district.

CD&V stelde zaterdag de kandidatenlijst voor de districtsraadverkiezingen voor. Dat schepen Kristof Waterschoot de lijst trekt, is geen verrrassing. Waterschoot is Kamerlid en speelt als districtsschepen van Openbare Werken en Finan­ciën al een belangrijke rol in de plaatselijke politiek. Maar CD&V pakt ook uit met een opgemerkte lijstduwer: Said Mdaochi, de voorzitter van Umiva, de Unie van moskeeën en islamitische verenigingen. ‘Said speelt een belangrijke rol op het vlak van integratie en samenleven. We zijn enorm blij dat we hem hebben kunnen overtuigen om zich voor onze partij te engageren’, zegt Waterschoot.

CD&V opende ook het partijsecretariaat, in het voormalige pand van Blokker aan de Kioskplaats. Een plein dat Waterschoot graag grondig wil aanpakken. ‘Elk dorp heeft een centraal plein, een ontmoetingsplaats voor de bewoners nodig. Een plein met winkels, terrassen. Als het van ons afhangt verdwijnen de trams hier. Die moeten niet óp, maar rond het plein rijden.’

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio