Ramen gerechtsgebouw na vijf jaar eindelijk gewassen

Gents gerecht ziet weer klaar

Gents gerecht ziet weer klaar

De glazenwassers lappen voor het eerst de ramen aan de buitenkant van het gerechtsgebouw. Foto: fvv

Gent -

Het heeft vijf jaar geduurd maar gisteren zijn twee glazenwassers eindelijk begonnen met het kuisen van de ramen van het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan. Het werkje zal twaalf dagen duren.

Iedereen die wel eens in het gerechtsgebouw komt, is het er al langer over eens dat de ramen dringend gekuist moesten worden. Ook voorzitter Ingrid Mallems zag bij haar aantreden begin 2011 de noodzaak in van een flinke poetsbeurt. De aanbesteding heeft een tijd op zich laten wachten maar gisterenochtend mochten twee glazenwassers eindelijk trekker en zeemvel bovenhalen.

‘Bij de ingebruikname van het gerechtsgebouw in 2007 was er geen aanbesteding voor een glazenwasser gepland’, verklaart het hoofd van de technische dienst, Jean-Pierre Verhauwen. ‘Dat komt onder meer omdat we niet hadden gedacht dat de ramen zo snel zo vuil zouden worden. Het zijn tenslotte ramen die zich voor een stuk zelf reinigen.’

De komende twaalf dagen gaan twee glazenwassers samen ongeveer elfduizend vierkante meter ramen lappen. Dat komt overeen met anderhalf voetbalveld. ‘Deze poetsbeurt is eigenlijk slechts een tussenstap’, zegt Verhauwen. ‘Nu wordt alleen de buitenkant gelapt, later de binnenkant een keer en de buitenkant twee keer per jaar.’

Of de bezoekers ook zullen merken dat de ramen gekuist zijn, is nog maar de vraag. ‘De binnenkant is minstens even vuil als de buitenkant. Ons werk hier is dus nog lang niet gedaan’, llachen de glazenwassers.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio