Baanwielrennen WK PISTE JUNIOREN -

Jonas Rickaert is net op tijd hersteld van sleutelbeenbreuk

Jonas Rickaert is net op tijd hersteld van sleutelbeenbreuk

Jonas Rickaert Foto: VDB

TIEGEM -

Het is een klein wonder dat Jonas Rickaert kan aantreden op het wereldkampioenschap baanwielrennen voor junioren (22-26 augustus) in het Nieuw-Zeelandse Invercargill. Eind juli brak hij bij een val in de Trofee van Vlaanderen in Reningelst zijn sleutelbeen.

‘Ik heb me niet in ideale omstandigheden kunnen voorbereiden, maar ik moet toch in staat zijn om goed voor de dag te komen’, zegt de 18-jarige Sint-Eloois-Vijvenaar. ‘Ik heb mijn ervaring mee. Op het Europees kampioenschap in het Portugese Anadia ben ik tweede geworden in het omnium. Het scheelde slechts een puntje met de Duitser Pascal Ackermann. Die zal er niet bij zijn op het wereldkampioenschap. Duitsland past omdat de afstand te groot is. De concurrentie zal vooral van Australiërs en Nieuw-Zeelanders komen.’

Intussen heeft Rickaert beslist dat hij het baanwielrennen niet opzij zal schuiven. ‘Volgend jaar hoop ik als belofte enkele Wereldbekers te rijden. En stilletjes droom ik van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dan zal ik 22 zijn. Een ideale leeftijd om mijn kans te wagen’, aldus de renner van Balen BC.

Rickaert rijdt op de openingsdag de ploegenachtervolging met Saimen De Laeter, Niels Vanderaerden en Otto Vergaerde. Daags nadien treedt hij aan in het omnium. Tijdens de slotdag rijdt hij met Vergaerde de ploegkoers.

Corrigeer