Fonske kleurt opnieuw het straatbeeld

Fonske kleurt opnieuw het straatbeeld

Het standbeeld werd onder veel belangstelling geplaatst. Foto: ivw

Leuven -

Fonske maakt sinds gisteren weer deel uit van het Leuvense straatbeeld. De Leuvenaars hebben hun geliefde beeldje meer dan een jaar moeten missen door de heraanleg van het Rector De Somerplein.

Fons Sapientiae, zoals het beeld van Jef Claerhout echt heet, werd dan ook onder veel belangstelling naar zijn vertrouwde plaats teruggedragen.

Het was het Verbond der Jaartallen die het beeldje van aan het Martelarenplein tot aan het Rector De Somerplein bracht. Ze deden dat met een plechtige stoet. Voortaan kunnen ze Leuven Kermis weer inwijden door de echte Fonske een kostuumpje aan te doen, een traditie die ze al sinds 1977 volhouden.

Het beeldje moest iets opschuiven naar het Brouwershuis. ‘Het bekendste beeld van Leuven staat hier beter, echt te midden van de Leuvenaars. Het is nu bovendien nog gemakkelijker te fotograferen met het stadhuis op de achtergrond’, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A). Rond Fonske wordt nog blauwe steen aangelegd, maar die is nog niet geleverd. Ook het water moet nog worden aangesloten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio