Inbraken in ACV-kantoor en café Kodé

Ronse -

Het voorbije weekend werd er ingebroken in de ACV-kantoren op het Aimé Delhaveplein. Inbrekers sloegen ook toe in het nabijgelegen café Kodé.

‘Door een raam te forceren aan de achterzijde van ons kantoorgebouw konden inbrekers zich gemakkelijk toegang verschaffen tot onze burelen. Mijn laptop, een schaar en een nietjesmachine werden gestolen. Verder is de toegangsdeur flink beschadigd’, vertelt vakbondsverantwoordelijke Erik Baeke.

‘Waarschijnlijk waren het gelegenheidsinbrekers. Met dit warm weer lopen ze rond en kijken of ramen en deuren wel goed zijn afgesloten. Aan de achterzijde van onze kantoren is er nauwelijks sociale controle’, zegt de vakbondsman.

Inbrekers sloegen ook toe in café Kodé nabij de ruime parking er vlak tegenover. Uitbaatster Naïma Delfosse: ‘Ik schrok me een hoedje toen ik het nieuws over een inbraak in mijn zaak te horen kreeg. Vermoedelijk hebben de inbrekers hier zondag hun slag willen slaan. In de winkelgalerij is Kodé dan dicht en afgesloten. Er werd op het eerste zicht niets ontvreemd, maar de aangerichte schade is des te groter. Twee terrasstoelen moesten er aan geloven om een 5 millimeter dik raam van 70 centimeter op een meter aan diggelen te gooien. Langs het ingeslagen vensterraam heeft een inbreker zich een weg gebaand door de verbruikerszaal en de zaak doorzocht’, doet Naïma haar verhaal. ‘Aan voetsporen te zien, ging het om een man. Geen al te lenige, want de kerel heeft zich dermate verwond dat er voldoende bloedsporen werden aangetroffen voor grondig labo-onderzoek. Mogelijk waren ze ook met twee, want er zijn ook sporen aan de zoldering. Twee lampen zijn stuk. Dit is de tweede inbraak in een jaar tijd. Deze dringende herstelling kost me 1.800 euro’, zucht een erg aangedane Naïma.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio