Aftellen naar fictiereeks ‘Deadline 14/10’

Aftellen naar fictiereeks ‘Deadline 14/10’

De cast van ‘Deadline 14/10’, met onder anderen Peter Van den Begin en Charlotte Vandermeersch. Koen De Graeve ontbreekt op deze foto. Foto: WAS

ANTWERPEN -

Op het Antwerpse stadhuis is Deadline 14/10 voorgesteld, een fictiereeks die vanaf zondag 2 september loopt op VTM.

In Deadline 14/10 speelt Charlotte Vandermeersch een journaliste die bij de verdwijning van een 14-jarig meisje ontdekt dat de zaak ook politieke vertakkingen heeft. Het bijzondere is dat de fictiereeks wordt uitgezonden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en duidelijk gelijkenissen vertoont met de Antwerpse politiek: Koen De Graeve speelt de progressieve burgemeester die uitgedaagd wordt door een Vlaams-nationalist, gespeeld door Peter Van den Begin. Je zou kunnen zeggen dat de reeks ook gaat over de strijd tussen burgemeester Patrick Janssens en Bart De Wever, al hebben die niets met de fictiereeks te maken. Janssens was er gisteravond niet bij toen de reeks werd voorgesteld, hij heeft nog geen enkele aflevering gezien.

De inwoners van Antwerpen krijgen Deadline 14/10 trouwens al vanaf donderdag te zien op de regionale zender ATV. VTM begint er pas op 2 september aan maar zendt wel als eerste de ontknoping uit: VTM begint en eindigt met een dubbelaflevering, terwijl ATV telkens afleveringen van een halfuur uitzendt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees