Cipiers in gevangenis Sint-Gillis blijven staken

SINT-GILLIS - Negenentwintig van de 85 cipiers van de gevangenis van Sint-Gillis zijn maandagochtend om 6 uur komen opdagen. Dat meldt Laurent Sempot, de woordvoerder van het directoraat-generaal van het gevangeniswezen.

Vijftien inspecteurs en een commissaris springen in voor de stakende cipiers, zegt Marie Verbeke, woordvoerster van politiezone Zuid. Agenten van de federale politie nemen om 14 uur over.

De cipiers van Sint-Gillis leggen sinds begin juli het werk neer op maandag en vrijdag wegens de overbevolking in de penitentiaire instelling.

'De bezoeken werden zaterdag geschrapt wegens een gebrek aan personeel', betreurt vakbondsafgevaardigde Laurent Lardinois. 'De spanning neemt toe bij de gedetineerden en de hitte het voorbije weekend heeft de zaak niet vooruitgeholpen. Het personeel werkt meer om zo veel mogelijk gedaan te krijgen. We hopen dat de administratie snel een positie inneemt.’

Zondag verliepen de bezoeken wel normaal. De douchemomenten en het luchten konden tijdens het weekend gewoon plaatsvinden.

De directie van het gevangeniswezen rechtvaardigt het opschorten van het bezoek zaterdag door het feit dat die dag vijftien cipiers ziek waren.

De woordvoerder preciseerde nog dat het voorstel tot akkoord dat donderdag door de vakbonden aan de administratie geformuleerd werd, nog intern bestudeerd en besproken wordt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees