Celebs

Modecampagne voor Louis Vuitton kan Phelps medailles kosten

Modecampagne voor Louis Vuitton kan Phelps medailles kosten

Foto: rr

Vorige week doken op internet foto's op van zwemmer Michael Phelps die in een bad poseerde voor modehuis Louis Vuitton. Wanneer blijkt dat deze foto's opzettelijk gelekt werden, kan dat Phelps een sanctie opleveren: in het ergste geval verliest hij zijn olympische medailles

Volgens artikel 40 van het olympisch reglement mogen de atleten niet te zien zijn in campagnes van merken die geen officiële sponsor zijn tussen 18 juli en 15 augustus 2012. Aangezien de foto's van Phelps voor Vuitton uitlekten op 13 augustus, kan hij eventueel gestraft worden met een geldboete. In het ergste geval moet hij zijn medailles teruggeven.

Volgens Peter Carlisle, de agent van Phelps, is er geen enkel probleem. 'Hij heeft de regel niet geschonden', vertelt hij aan het persbureau AP.  'Het enige wat telt is of de atleet toestemming heeft gegeven voor de publicatie van de foto's. Dat is alles waar hij controle over heeft. In dit geval heeft Michael dat niet gedaan: de foto's werden niet goedgekeurd. De atleet kan niet voorkomen dat de foto's toch onofficieel opduiken, net zo min als hij kan garanderen dat er niemand in zijn huis zal inbreken'.

De officiële releasedatum van de campagne, gefotografeerd door Annie Leibovitz, was gepland op 16 augustus, wanneer de Spelen afgelopen waren.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees