Jean Lambrecks dient klacht in tegen Martin

Foto: Marc Herremans - Corelio

Jean Lambrecks dient bij het parket een strafklacht in tegen Michelle Martin voor bedrieglijk onvermogen. Hij acht de zusters van de arme klaren in Malonne medeplichtig. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.

Jean Lambrecks stuurde op 9 augustus al een gerechtsdeurwaarder naar het klooster van de clarissen in Malonne. Hij dient nu een klacht in omdat hij er van uit gaat dat Michelle Martin zich met opzet verarmde om de nabestaanden van de slachtoffers niet te moeten vergoeden.

Lambrecks vindt dat de zusters meegewerkt hebben aan het opzetten van een constructie om de slachtoffers te schaden. ‘Mijn advocaat gaat een klacht indienen bij het bevoegde parket voor onder meer de bedrieglijke organisatie van haar onvermogen. Ik acht de zusters minstens medeplichtig en heb hen laten weten dat zij betrokken zullen worden in het onderzoek en mogelijk vervolgd kunnen worden.’

Martin zou de erfenis van haar moeder hebben verworpen om haar spullen niet in haar vermogen, maar in dat van haar kinderen te laten onderbrengen. Daarop staat een celstraf van twee jaar.

In 2004 werd Martin veroordeeld in de zaak-Dutroux. Bij een eventuele bijkomende veroordeling had zij ook die bijkomende straf moeten uitzitten en waren ook de termijnen van haar voorwaardelijke invrijheidstelling opgeschoven.

Martin heeft ook afstand gedaan van het huis van haar moeder, alsook juwelen die een aanzienlijke waarde hebben en een aandelenportefeuille van bijna 69.000 euro om die te vrijwaren voor een eventuele schadeclaim van de nabestaanden van de slachtoffers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees