Fred Dielens wordt lijstduwer voor ‘CD&V en Volks’

Fred Dielens wordt lijstduwer voor ‘CD&V en Volks’

Fred Dielens heeft de knoop doorgehakt: hij gaat naar de lijst ‘CD&V en Volks’. Foto: rds

Ternat - Fred Dielens, voorzitter van de gemeenteraad, wordt lijstduwer bij CD&V, dat opkomt onder de naam 'CD&V en Volks'.

De 72-jarige is al enkele maanden het onderwerp van een politieke soap. Fred Dielens, van 1988 tot 1999 Vlaams parlementair voor de toenmalige SP, stapte in 2000 in Ternat over naar de LVB-meerderheid. Hij was schepen van 2001 tot 2004 en is sinds 2007 voorzitter van de gemeenteraad. Hij geldt nog altijd als een electoraal zwaargewicht. Toen eind mei de LVB-lijst werd voorgesteld, stond Dielens op de voorlaatste plaats (24), maar zelf ontbrak hij op de voorstelling, net als in het introductiefilmpje. Het gerucht ging dan ook snel dat Dielens twijfelde aan zijn kandidatuur bij de LVB.

Zelf liet hij nog enkele maanden alle mogelijkheden open, tot de LVB hem uiteindelijk zelf weerde van de lijst.

Nu kondigt Dielens aan dat hij onder de benaming Volks de plaats van lijstduwer krijgt bij CD&V. De lijstnaam wijzigt dan ook in ‘CD&V en Volks’.

‘De voorbije zes jaar werd Ternat nooit zo slecht bestuurd sinds de fusie van 1976’, stelt Dielens. ‘Er werd geen enkel noemenswaardig project tot een goed einde gebracht, laat staan dat de aangekondigde ‘grootse dingen’ al begonnen zijn. Het nieuwe administratief centrum kost finaal 10 miljoen euro en moet nog gebouwd worden, maar zorgt er nu al mee voor dat Ternat al zijn financiële reserves kwijtspeelt.’

‘Mijn functie als voorzitter van de gemeenteraad bracht mij tot een spontane samenwerking met alle fracties. Mijn conclusie is dat er meer kwaliteit en potentieel is bij de oppositie en dat het de LVB ontbreekt aan werkkracht en inventiviteit. Daarom mijn keuze om CD&V, de sterkste ploeg in de huidige oppositie, te steunen. De naam Volks ligt voor de hand. Als sociaal geëngageerde volksmens maak ik geen onderscheid tussen de mensen en dit over de politieke grenzen heen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio