Minderjarige verdachten moord Priscilla willen naar huis

Minderjarige verdachten moord Priscilla willen naar huis

Buurjongen A. (16). Foto: blg

HUIZINGEN -

De twee minderjarige verdachten in de moord op Priscilla Sergeant (14) uit Huizingen hebben beroep aangetekend tegen hun plaatsing in een jeugdinstelling. Volgens de advocaat van J. (12) is deze laatste in shock. ‘Alleen zou hij daar nooit toe in staat zijn geweest.'

De 12-jarige J. heeft wel degelijk een rol gespeeld in de pesterijen van Priscilla in het huis van buurman Johan De Valck. Dat bevestigt zijn advocaat. Deed J. dat tot het bittere eind? Die vraag probeert het gerecht te beantwoorden. Op een van de filmpjes die met de gsm van de 16-jarige A. werden opgenomen is te zien hoe J. wanhopige pogingen onderneemt om het meisje in de sofa in de woonkamer van Johan De Valck wakker te krijgen. Blijkbaar was ze op dat ogenblik totaal versuft door de pillen die zij had moeten slikken.

Volgens de advocaat van J. speelde zijn cliënt, in tegenstelling tot wat het gerecht vermoedt, geen voortrekkersrol in de dodelijke pesterijen. ‘Alleen zou mijn cliënt daar nooit toe in staat zijn geweest', zegt meester Siegfried De Mulder. ‘J. is een typisch 12-jarig pestkopje dat makkelijk manipuleerbaar is en door de andere twee aanwezigen werd meegesleurd. Hij beseft dat hij te ver is gegaan. Maar het is nooit zijn bedoeling geweest Priscilla van het leven te beroven.'

De Mulder is, op vraag van J., in beroep gegaan tegen de verdere plaatsing in de jeugdinstelling in Ruiselede. Ook de 16-jarige A. wil graag terug naar huis. Ook zijn advocaat heeft de jeugdrechter gevraagd om naar huis te mogen. Weg uit de jeugdgevangenis van Everberg. Vandaag moet normaal de beslissing vallen.

De behandeling van de verdere aanhouding van Johan De Valck, de volwassen buurman bij wie het drama zich heeft afgespeeld, werd op vraag van zijn advocaat uitgesteld tot volgende dinsdag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees