Fietser sterft in dodehoekongeval op N41

Bejaarde man verpletterd onder wielen vrachtwagen

Albert D’Hanis kreeg ter plaatse de eerste zorgen maar overleed later in het ziekenhuis. Foto: credit

HAMME -

De 79-jarige fietser Albert D'Hanis uit Hamme is dinsdagochtend om het leven gekomen tijdens een dodehoekongeval op de N41. De man werd meegesleurd onder de wielen van een vrachtwagen. Het rijbewijs van de trucker werd onmiddellijk ingetrokken.

Het ongeval gebeurde kort vóór 8.30 uur. Albert D'Hanis reed met zijn fiets het kruispunt van de N41 met de Veldstraat over. De bestuurder van een vrachtwagen met kraan reed naast de fietser, en sloeg op de N41 rechtsaf richting Sint-Niklaas. De chauffeur merkte D'Hanis, die rechtdoor reed, niet op.

‘De man kwam onder de vrachtwagen terecht’, zegt woordvoerder Caroline Jonckers van het parket in Dendermonde. ‘Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.’

De bestuurder van de vrachtwagen Cevdet K. (36) moest zijn rijbewijs meteen inleveren. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De man reed met een vrachtwagen van het kabelbedrijf Elgeka uit Berlare.

Door het dodelijk ongeval werd de N41 in beide richting afgesloten. Een verkeersdeskundige van het parket in Dendermonde kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De brandweer maakte de rijbaan daarna opnieuw vrij. Tegen de middag was het kruispunt opnieuw open voor alle verkeer.

Gedenkprentjes

Albert D'Hanis woonde op zo'n vijf minuten fietsen van de plaats van het ongeval in de Wielstraat. Hij was weduwenaar en had vijf kinderen. De man was lange tijd actief binnen de parochie Heilige Familie. Hij was in het verleden onder meer lid van KWB. Hij was een verwoed verzamelaar van foto's en prenten van Hamme, die hij ook tentoon stelde.

De zeventiger had door de jaren heen een uitgebreide collectie rouwkaartjes aangelegd. Daarmee haalde hij in 2009 nog deze krant. ‘Ik beschouw mijn verzameling van Hamse gedenkprentjes als een stukje heemkunde’, vertelde hij toen. ‘Ik kijk zeer regelmatig in mijn boeken om even weg te vluchten uit de haastige samenleving van vandaag. Ik kom tot rust bij mijn collectie.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio