Beurs gaat hoger

Na de valse noot van maandag, gingen de Europese beurzen dinsdag voort op hun elan van vorige week. In Brussel bleef de winst voor de Bel20 beperkt tot 0,36 procent, goed voor een slot van 2.388,88 punten.

De financiële waarden presteerden behoorlijk. KBC steeg met 2 procent tot 18,36 euro, bij verzekeraar Ageas kwam er 0,93 procent bij tot 17,89 euro.

 

D'Ieteren ging 0,74 procent hoger tot 34,02 euro. Eerder op de dag noteerde het aandeel van de autodienstengroep op een verlies van pakweg 3 procent. De beleggers leken niet erg veel vertrouwen te hebben in de halfjaarcijfers die D'Ieteren volgende week bekendmaakt. De analisten van KBC Securities vrezen alvast dat de winst voor belastingen meer dan 40 procent lager zal uitkomen.

Delhaize komt woensdag al met halfjaarcijfers. De retailer kende twee opeenvolgende tegenvallende kwartalen, en het is uitkijken naar wat het tweede kwartaal van 2012 heeft gebracht. Vooral de prestaties in de VS zullen van doorslaggevend belang zijn. Daar haalt Delhaize zowat twee derde van zijn omzet. Het Delhaize-aandeel verloor dinsdag 0,50 procent op 33,16 euro.

Ook de op de brede markt noterende beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert pakt woensdag met haar cijfers over de eerste zes maanden uit. Ook hier hebben de analisten er geen goed oog in. Gemiddeld houden zij rekening met een derde minder bedrijfswinst. Eens te meer zouden de zilver- en aluminiumprijzen de boosdoener zijn. Dinsdag ging Agfa-Gevaert wel nog 3,76 procent hoger tot 1,38 euro.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees