Detergentengroep Christeyns verwerft 50 procent van Britse Klenzan

De Gentse chemicaliën- en detergentengroep Christeyns heeft een participatie verworven van vijftig procent in het Britse Klenzan, een specialist in chemicaliën voor voedingshygiëne.

Klenzan is in het Verenigd Koninkrijk marktleider in de productie van reinigingssystemen en desinfectiemateriaal voor de melk en kaasindustrie. 'Vandaar dat het om een niet onbelangrijke participatie gaat', aldus Managing Director Jef Wittouck.

'Het groeipotentieel voor onze belangrijkste activiteit in Europa, hygiëneproducten en -systemen vooral voor grote wasserijen, is niet meer zo groot, waardoor we aangrenzende activiteiten opzoeken.'

Sinds twee jaar stort Christeyns zich op die nieuwe markt van hygiëneoplossingen voor de voedings- en drankenindustrie, met de eerdere overname van twee kleinere spelers in Italië en Frankrijk.

Daarnaast wordt het bedrijf meer buiten Europa actief, onder meer in de Verenigde Staten en Brazilië.

De familiale groep Christeyns stelt 550 mensen te werk in 22 landen. De groep groeide de laatste tien jaar zowat 17 pct per jaar en realiseerde in 2011 een geconsolideerde omzet van 157 miljoen euro. Klenzan, met productievestiging in Warrington, stelt veertig mensen te werk en realiseert een omzet van tien miljoen euro.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees