Syrische regime noemt Obama's dreigement geleuter

Syrische regime noemt Obama's dreigement geleuter

Foto: Photo News

Het Syrische regime doet het dreigement over een militair ingrijpen van de Amerikaanse president Barack Obama af als nietszeggend 'verkiezingsgeleuter'.

Obama dreigde maandag met een militair ingrijpen, mochten de chemische of biologische wapens van het regime-Assad in de chaos in de verkeerde handen vallen.

Het staatspersbureau Sana had het dinsdag over een 'deel van de verkiezingsstrijd tussen de Republikeinse kandidaat Mitt Romney en de Democraat Barack Obama'.

'Obama heeft nog maar eens angst gezaaid voor die wapens waarover men veel hoort en waarover veel gelogen wordt', schrijft Sana. 'Daarbij heeft hij de honderden kernkoppen vergeten die in het bezit zijn van Israël en die een bedreiging zijn voor de veiligheid in de regio.'

De VS-president wees ook op de gevaren voor bondgenoot Israël. De Verenigde Staten hebben 'elke speler in de regio' in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat er 'enorme gevolgen zullen zijn, als we aan het front van de chemische wapens beweging zien', klonk het.

Intussen gaat het geweld in Syrië voort. Bij de ontploffing van een bomauto in Damascus werden dinsdag vier Syrische soldaten gedood. Volgens medische bronnen raakten ook zes militairen gewond.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees