Economische werkloosheid bij bedienden Caterpillar in Gosselies

Economische werkloosheid bij bedienden Caterpillar in Gosselies

Foto: BELGA

De directie van Caterpillar Belgium in Gosselies (Charleroi) zal vanaf september terugvallen op geplande economische werkloosheid voor zijn bedienden. Een dag per week zullen 1.000 bedienden en kaderleden niet werken. Dat zegt de woordvoerder van het bedrijf, die daarmee een bericht van La Nouvelle Gazette bevestigt. Caterpillar maakt onder meer kranen en bulldozers.

Caterpillar, waar 4.000 mensen werken, krijgt momenteel minder bestellingen. Dit jaar zou het productievolume in Gosselies 20 procent lager uitkomen dan vorig jaar, ondanks een goed eerste kwartaal.

Om het hoofd te bieden aan de slechte conjunctuur, had het bedrijf in juni al beslist om over te gaan tot economische werkloosheid voor een deel van het arbeiderspersoneel. Die maatregel is van toepassing sinds het begin van augustus. In crisisjaar 2009 voerde het bedrijf ook al regelmatig economische werkloosheid in.

Behalve de maatregelen van economische werkloosheid, vernieuwde het bedrijf de laatste weken ook minder snel contracten van bepaalde duur.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees