Drie Belgen verdacht in moordzaak Nederlandse jongen

In het onderzoek naar de moord op een 12-jarige Nederlandse jongen heeft de politie nieuwe arrestaties verricht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. Er zouden drie Belgen opgepakt en uitgeleverd zijn.

In totaal werden vijf nieuwe arrestaties verricht, waaronder drie in België, zegt advocaat Eric Thomas. Het Nederlandse Openbare Ministerie vermoedt dat een ruzie over drugs de aanleiding was voor de schietpartij die in juli 2010 het leven kostte aan de 12-jarige Danny Gubbels. 

De politie gaat ervan uit dat de daders van de schietpartij een zakelijk conflict hadden met de woonwagenbewoners. Ze schoten hun automatische wapens leeg op de woonwagen. Het jonge slachtoffer zat op dat moment achter de computer.De vader en twee broers van Danny werden eerder dit jaar opgepakt op verdenking van drugshandel.

Voor de moord zitten twee Britten en een Nederlander al langere tijd vast. De afronding van het dossier wordt nu niet vóór eind september verwacht. De inhoudelijke behandeling van de rechtzaak is gepland op 13 november 2012.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees