Eind september kunt u zingen voor het klimaat

Eind september kunt u zingen voor het klimaat

Foto: Photo News

Milow, Lady Linn, Rocco Granata en Koen Crucke zingen samen met 50 andere artiesten 'Do it Now', een lied dat aandacht vraagt voor de klimaatverandering. De song zal op 22&23 september weerklinken in meer dan 145 steden en gemeenten tijdens de 'Sing for the Climate' zangmanifestaties. U kunt ook meedoen.

Op 19 juni kwamen meer dan 50 artiesten samen in de Marconi-studio van de VRT om er samen de song 'Do it now' te zingen. Het lied is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie 'Bella Ciao'. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, zorgde voor een  hedendaags arrangement.

Dirk Brossé dirigeerde.

Het lied past in de campagne 'Sing for the Climate', een initiatief van Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie.

Tijdens het weekend van 22&23 september zal het in meer dan 145 steden en gemeenten door vele duizenden mensen worden gezongen om zo hun bezorgdheid te laten weerklinken over de klimaatverandering.

'We komen dicht bij het punt waarop het klimaat helemaal op hol zou kunnen slaan. Maar het is nog niet te laat. Onze stem moet heel luid klinken', zegt Nic Balthazar die eerder al klimaatmanifestaties zoals ‘The Big Ask’ en ‘The Big Ask Again’ organiseerde.

De videoclip vindt u op www.singfortheclimate.com. Op de site vindt u ook waar u kunt meezingen.


 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees