'Nog steeds geen excuses gekregen'

'Nog steeds geen excuses gekregen'

Foto: AP

Buitenlandminister Didier Reynders heeft nog steeds geen excuses ontvangen, nadat de jongerenafdeling van CDH een persbericht had rondgestuurd waarin hij werd dood verklaard. Hij noemt de CDH-jongeren 'een bende idioten', die 'beter zouden stoppen met politiek'.

'Ik heb een communiqué gezien van een bende idioten, en voor de rest een stilte' vanwege de top van CDH, zei Reynders tegen enkele journalisten tijdens zijn bezoek aan de Democratische Republiek Congo.

Het communiqué was geïnspireerd op persberichten waarin Reynders hulde bracht aan de recentelijk overleden socialisten Michel Daerden en Guy Spitaels.

Bij zijn aankomst in Lubumbashi (Congo) nam Reynders kennis van het nep-communiqué dat door verschillende media verspreid werd. De minister van Buitenlandse Zaken zei dat hij excuses zal vragen aan CDH-voorzitter Benoît Lutgen, maar die heeft hij dus nog niet gekregen.

'Dat hij zijn verantwoordelijkheid maar opneemt binnen zijn partij', zei Reynders, duidelijk geschokt door de inhoud van de tekst. Hij verbaast zich er ook over dat een dergelijk communiqué verspreid kan worden onder het voorwendsel van humor. Lutgen heeft nog niet gereageerd op de rel.

In de satirische tekst brengen de CDH-jongeren hulde aan 'een opmerkelijk man, maar die controverse opwekt met soms polemische en kwetsende houdingen'.

Reynders voegde er nog fijntjes aan toe dat de bewuste CDH-jongeren 'beter zouden stoppen met politiek'.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees