NMBS stevent af op schuld van meer dan 4 miljard in 2013

NMBS stevent af op schuld van meer dan 4 miljard in 2013

Foto: rr

De geconsolideerde nettoschuld van de NMBS zou tegen het einde van dit jaar 3,786 miljard euro bedragen en volgend jaar de kaap van de 4 miljard overschrijden. Dat schrijven La Libre Belgique en Le Soir woensdag op basis van een vertrouwelijke interne studie van de spoorwegmaatschappij die op 20 juli voorgelegd werd aan de raad van bestuur van de NMBS Holding.

Eind 2011 overschreed de geconsolideerde nettoschuld van de groep de kaap van de 3 miljard euro. De schuld zou dus met iets meer dan 700 miljoen euro aandikken in een jaar tijd. Die put is voornamelijk voor rekening van de commerciële activiteiten van de groep: bijna 3,2 miljard euro schuld eind 2012.

De cargo-activiteiten (beheerd door NMBS Logistics) vormen een duidelijk gevaar voor de NMBS, zo luidt het. "De opportuniteit om NMBS Logistics te behouden als filiaal (van de NMBS), rekening houdend met de dreiging die haar situatie en financiële verwachtingen inhouden, moet het onderwerp uitmaken van een snelle beslissing", klinkt het in het document.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees