Food

'Dieetdesserten zijn een leugen'

'Dieetdesserten zijn een leugen'

Foto: rr

Dames die op hun lijn letten zijn gewaarschuwd: de 'Today show' heeft ontdekt dat een dieetdessert maar liefst 68 procent meer calorieën kan bevatten dan het etiket beweert.

Het onderzoek toont aan dat zogenaamde dieetdesserten van Arctic Zero 250 calorieën per halve liter ijs bevatten in plaats van de aangegeven 150 calorieën. De show maakte gebruik van een uitstekend voedsellaboratorium en goedgekeurde methodes om staaltjes van negen verschillende desserten te testen. Ze onderzochten nagerechten van onder andere Skinny Cow, Ben & Jerry's en Weight Watchers.

Heel wat staaltjes telden meer calorieën dan op hun etiket werd aangekondigd. De 'Food and Drug Administration' (FDA) staat een speling toe van 20 procent tussen de cijfers op het label en de werkelijke inhoud. Voedingsdeskundige Joy Bauer vindt dat dat verschil maximum tien procent zou mogen bedragen: 'Ze weten dat ze ermee zullen wegkomen, omdat de FDA een marge toestaat van twintig procent. Het is verbijsterend, maar het is wettelijk.'

 

Corrigeer