Mode

Grace Coddington ontwerpt voor Balenciaga

Grace Coddington ontwerpt voor Balenciaga

Foto: rr

Katten boven in modeland. Na de introductie van Choupette, het katje van Karl Lagerfeld, liet ook Grace Coddington zich voor een capsulecollectie voor Balenciaga inspireren door haar huisdier.

Grace Coddington, creatief directeur bij de Amerikaanse Vogue, werkte samen met Balenciaga-ontwerper Nicolas Gesquière aan een capsulecollectie. Inspiratiebron voor deze samenwerking was Pumpkin, Coddingtons kat.

De tas Pumpkin Papier (een tote-model in beige of oranje canvas met lederen randje) en zijden shawls werden opgeleukt met tekeningen van de kat, verkleed in een aantal iconische Balenciaga-looks van de laatste tien jaar. U telt er tussen de 395 en 1.000 Amerikaanse dollar (omgerekend ongeveer 315 tot 800 euro) voor neer, maar twintig procent van de opbrengst gaat naar het Animal Rescue Fund of the Hamptons.

Het is niet de eerste keer dat de 71-jarige Coddington haar grote kattenliefde bekend maakt. Zo bracht ze in 2006 het boek The Catwalk Cats uit, waarin ze een jaar van haar leven in de modewereld vastlegde, maar dan vanuit het standpunt van katten.

Minder goed nieuws voor alle kattenliefhebbers die de handtas al aan hun arm zagen bengelen: de Grace Coddington voor Balenciaga-capsulecollectie zal enkel verkocht worden in de Balenciaga-boetieks in New York en Los Angeles.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees