Celebs

VIJF start met twee nieuwe programma's

Op maandag 3 september verdwijnt VIJFtv en gaat VIJF van start. De zender start met twee nieuwe eigen producties. Moederhuis De Vijver is best tevreden met de kijkcijfers van het voormalige VIJFtv en kiest voor een bescheiden make-over.

'Anderhalf jaar geleden lanceerde VIJFtv de 'me-time', het moment voor de drukbezette vrouw om zich even aan de dagelijkse sleur te onttrekken', zegt programmadirecteur Liesbet Vrieleman woensdag. 'Dat vinden we achterhaald intussen. De vrouw van nu weet wat ze wil, staat sterk in haar schoenen.'

 

Daar wil het vernieuwde VIJF op inspelen met een programmatie die draait rond interieur, mode, reizen en beauty. Publiekstrekkers als 'Astrid in Wonderland' en de make-overshows van Jani Kazaltzis behouden hun stek en krijgen versterking van 'Checklist' en 'Grootse Plannen'.

In 'Checklist' neemt een bekende Vlaming zijn beste vriend of vriendin mee naar zijn favoriete stad, zodat ook de kijker kan meegenieten van inside tips en verborgen adresjes. Onder meer Wout Bru, Gert Winckelmans en Buscemi krijgen een cameraploeg achter zich aan.

In 'Grootse Plannen' restylen drie families een week lang één ruimte in hun huis, met hulp van Ann Van Elsen, Véronique De Kock en Michèle Van Sebroeck. Op het einde van de week wordt de meest geslaagde inrichting bekroond.

Voor fictie kijkt VIJF voornamelijk over de plas, met 'Grey's Anatomy', 'Private Practice' en de nieuwe reeks van 'Dallas'.

De programma's worden met elkaar verbonden door een frisse, pastelkleurige, huisstijl, opgebouwd rond jonge modellen en hippe muziek.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees