Mode

Alexa Chung heeft plannen voor eigen kledinglijn

Alexa Chung heeft plannen voor eigen kledinglijn

Foto: Glen Luchford

Onze favoriete it-girl Alexa Chung - gekend om haar frisse, eigenzinnige stijl - is klaar om een eigen kledinglabel te lanceren. Dat verklapte ze in een interview met het Japanse modemagazine Numéro.

De modewereld wordt overspoeld door tal van modellen, zangeressen of actrices die een eigen label lanceren - de ene al wat meer succesvoller dan de ander - maar dat zou Chung niet tegenhouden om haar eigen label te lanceren, integendeel.

'Ik heb niets te verliezen. Niemand gelooft toch dat je zelf de kleding ontwerpt, ook al zijn de tekeningen van mijn hand', vertelt Chung in Numéro. 'Als de collectie flopt, kan ik zeggen dat ik er niets mee te maken had, en als het een succes wordt, kan ik al mijn tekeningen laten zien en zeggen dat ik alles zelf heb gedaan.'

Voor u al te enthousiast wordt bij het idee van een kledingkast vol met designs by Alexa: echte concrete plannen zijn er nog niet. Haar woordvoerder bevestigde wel aan de Britse Vogue dat Chung volop onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om een eigen lijn te lanceren.

Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat het 28-jarige Britse stijlicoon achter de tekentafel kruipt: in 2010 en 2011 ontwierp ze al eens een gastcollectie voor het Amerikaanse label Madewell. Voorts is ze ook ambassadeur voor de Britse Fashion Council, werd ze al twee keer bekroond met de Style Icon award tijdens de Britse Fashion Awards en vernoemde Mulberry een tas naar haar.

Chung, dit seizoen het gezicht van het Franse label Maje, maakt in september ook al haar opwachting in de televisieserie Gossip Girl.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees