Mode

Jurken The Great Gatsby zijn ontwerp van Miuccia Prada

Jurken The Great Gatsby zijn ontwerp van Miuccia Prada

Foto: rr

De eerste beelden van de verfilming van The Great Gatsby beloven de glitter en glamour van de jaren twintig opnieuw tot leven te brengen. Een deel van de kostuums in de film werden ontworpen door niemand minder dan Miuccia Prada, zo verklapte ze zelf tijdens een interview met de Amerikaanse Vogue.

Catherine Martin, kostuumontwerpster en de vrouw van regisseur Baz Luhrmann, koos voor hoofdrolspeelster Carey Mulligan en andere actrices een veertigtal jurken uit het archief van Prada en Miu Miu, die werden nagemaakt voor de film.

'Ik probeer normaal gezien om in mijn werk niet letterlijk naar bepaalde periodes te refereren, want dat is niet de manier waarop ik denk', vertelde Miuccia Prada aan Vogue. 'Maar toen ik werkte aan de kostuums, realiseerde ik pas hoeveel stukken met een kleine aanpassing meteen dat gevoel van de jaren twintig kregen.'

De samenwerking tussen Luhrmann en Prada komt niet uit de lucht gevallen. Miuccia hielp de regisseur ook al met de kostuums voor Romeo + Juliet, en Luhrmann regisseerde enkele kortfilms voor haar overzichtstentoontelling 'Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations' in het MET.

Wie nieuwsgierig is naar het resultaat zal nog even geduld moeten oefenen. De filmlancering stond eerste gepland voor het einde van het jaar, maar Warner Bros besloot om Luhrmann nog wat meer tijd te geven om aan het 3D-effect te werken. Daardoor komt de film pas volgende zomer in de zalen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees