Merkel blijft machtigste vrouw ter wereld, gevolgd door Clinton

Merkel blijft machtigste vrouw ter wereld, gevolgd door Clinton

Merkel en Clinton Foto: rr

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is dit jaar opnieuw de machtigste vrouw ter wereld. Op de tweede en derde plaats staan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff. Dat blijkt uit het jaarlijkse klassement van het magazine Forbes.

Het is al de vijfde keer op zes jaar tijd dat Merkel door Forbes als de machtigste vrouw ter wereld beschouwd wordt. De 58-jarige Merkel is voor Forbes de 'Iron Lady' van de Europese Unie en de hoofdrolspeler in de crisis van de eurozone. Het magazine benadrukte ook 'het formidabele jaar' van de 64-jarige Clinton.

De honderd machtigste vrouwen van de wereld, onder wie elf uit Europa, komen volgens Forbes onder meer uit de zakenwereld, de politiek, de media, de mode, het entertainment en caritatieve organisaties.

De excentrieke Lady Gaga is met haar 26 lentes de jongste vrouw in de rangschikking (op plaats 14); de 86-jarige Britse koningin Elizabeth de oudste (op plaats 26).

De vrouwen werden gerangschikt volgens invloed, het fortuin dat ze controleren of bezitten, en hun aanwezigheid in de media.

1. Angela Merkel
2. Hillary Clinton
3. Dilma Rousseff
4. Melina Gates
5. Jill Abramson

Bekijk hier de volledige lijst.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees