Interieur

Ikea klopt de Bijbel

Ikea klopt de Bijbel

Foto: ikea

Op 31 augustus valt de nieuwe Ikea-catalogus in de bus. Met 211 miljoen gedrukte exemplaren is het 's werelds meest verspreide catalogus. Het drukwerk doet zelfs beter dan de Bijbel, waarvan naar schatting 'slechts' 90 miljoen exemplaren per jaar gedrukt worden. In België en het Groothertogdom Luxemburg worden 3,7 miljoen Ikea-catalogussen gedrukt.

Rode draad doorheen de catalogus 2013 is textiel en de creatieve manier waarop men met textiel, bijvoorbeeld gordijnen, kussens en lakens, nieuw leven kan blazen in het interieur.
De digitale applicaties zorgen er bovendien voor 'dat er nog dieper en specifieker kan worden ingezoomd op het interieur', luidt het in het persbericht. Zo zijn er bijvoorbeeld 'how-to filmpjes', extra fotogalerijen en interactieve weergaves. De extra's kunnen worden gedownload via een app op de smartphone of tablet, of bekeken worden via de website www.IKEA.be.

De Ikea-catalogus wordt gelezen door 400 miljoen mensen in 41 landen en regio's. Vorig jaar werden er 209 miljoen exemplaren gedrukt, in 59 verschillende edities in 30 talen. Dit jaar zijn er dat 211 miljoen in 62 edities in eveneens 30 talen.

Voor België en het Groothertogdom Luxemburg worden 3,7 miljoen exemplaren gedrukt: 1,9 miljoen in het Frans en 1,8 miljoen in het Nederlands.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees