Vlaamse schepen: 'Dit is een pesterij'

SINT-GENESIUS-RODE - "Ik kan de weigering van het schepencollege van Sint-Genesius-Rode om een trefpunt in te richten voor de komende Gordel niet anders dan omschrijven als een pesterij". Dat stelt An Sobrie, de enige Vlaamse schepen in het college van deze faciliteitengemeente, in een gesprek met Radio 2. Ook Geertrui Windels, vrouw van Europees president Herman Van Rompuy, is niet te spreken over de huidige ontwikkelingen.

Omdat Sobrie hierover woensdagmorgen in het schepencollege de consensus doorbrak, moet de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode morgen de definitieve beslissing nemen over de Gordel.

Het lijdt volgens Sobrie niet de minste twijfel dat de Franstalige raadsleden, die de meerderheid vormen in de gemeenteraad, de beslissing van het schepencollege zullen bevestigen.

'Het is bijzonder jammer dat het college deze beslissing neemt. Men verwijst onder meer naar de kostprijs, maar we weten goed genoeg dat de echte reden daar niet moet gezocht worden, maar in het feit dat het een verkiezingsjaar is', aldus Sobrie.

Ook Geertrui Windels, de vrouw van Herman Van Rompuy en lijsttrekker voor CD&V in Sint-Genesius-Rode, vreest dat de verkiezingscampagne van de Franstaligen in de faciliteitengemeente begonnen is. Zij vindt de huidige ontwikkelingen dan ook 'niet kunnen', laat ze in een eerste reactie weten vanuit Spanje aan Radio 1.


 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees