WielrennenLotto-Beker van BelgiëLiedekerkse Pijl -

Quincy Vens legt David Geldhof het vuur aan de schenen

LIEDEKERKE/ZOTTEGEM -

Wetterse Dakwerken-Autoglas Wetteren CT verdedigt zondag de koppositie in het ploegenklassement van de Lotto-Beker van België.

‘Voor een kleine club als de onze is dat een onverhoopt succes’, zegt Oombergenaar Quincy Vens (26). ‘Collectief zijn we sterk. Dat is onze troef. Gepatenteerde winnaars hebben we niet in onze rangen. Wat ik van de Liedekerkse Pijl moet verwachten, weet ik niet. Het is de eerste keer dat ik deze koers zal rijden. Naar ik hoor, is het redelijk selectief en dat biedt mogelijkheden.’

‘In de aanloop naar het BK in Ooigem was ik wat ziek. Toch heb ik deelgenomen. In de slotronde had ik pech. Een dag later was ik in Balegem onvoldoende gerecupereerd, maar toch eindigde ik nog vierde. Met de profkoers van Mere in de benen moet ik klaar zijn om in Liedekerke een goed resultaat neer te zetten. De kloof met de sterke David Geldhof is niet gering, maar ik blijf er in geloven zolang het theoretisch kan. Met de ploeg deelnemen aan de Topcompetitie is een uitdaging. Koersen zoals de Vlaamse Pijl moeten me liggen.’

Start om 13.30 uur voor 160,2km of 1 ronde van 13,5 km en 9 ronden van 16,3 km.Individueel : 1. David GELDHOF 99 punten, 2. Quincy Vens 76, 3. Dieter Vandriessche 76, 4. Jan Van Aert 65, 5. Hophra Gerard 57.Ploegenklassement : 1. Wetterse Dakwerken-Autoglas Wetteren CT 118 punten, 2. WC Steeds Vooraan 116, 3. KSV Deerlijk-Gaverzicht-Matexi 112, 4. Royal Cureghem Sportif 105, 5. UCS Crabbe Performance VOO 104.Volgende wedstrijd op 9 september in Rochefort.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.