Eén militair overleden, nog twee zwaargewond na explosie op schietterrein

Eén militair overleden, nog twee zwaargewond na explosie op schietterrein

Foto: *

SCHOTEN/HOUTHALEN-HELCHTEREN - Eén van de militairen die woensdag zwaargewond raakte bij een ontploffing van munitieresten op het militaire domein in Houthalen-Helchteren, is bezweken aan zijn verwondingen. Het gaat om de 47-jarige adjudant Johan Bosmans uit Schoten. Twee van zijn collega's zijn zwaargewond en worden in kunstmatige coma gehouden.

De adjudant, die sinds 1991 bij de ontmijningsdienst DOVO werkte, overleed in de nacht van woensdag op donderdag in het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek aan de gevolgen van de verwondingen die hij bij het ongeval had opgelopen.

'De voltallige Defensiegemeenschap is diep geraakt bij het overlijden van de 47-jarige adjudant Bosmans', aldus Defensie. 'De minister van Defensie, Pieter De Crem, en de chef Defensie, generaal vlieger Gerard Van Caelenberge, bieden de familie, kennissen en collega's van DOVO hun oprechte medeleven aan.'

Johan Bosmans laat een vrouw en een zoon achter.

Bij de ontploffing woensdag op het militaire schietterrein in Helchteren raakten in totaal zeven militairen van DOVO gewond. Twee van hen zijn nog zwaargewond, de anderen lichtgewond. De toestand van een van de zwaargewonden is stabiel, aldus Defensie.

De ontploffing vond woensdag plaats rond 10.30 uur, toen mensen van DOVO afgekeurd kruit van een vrachtwagen haalden. Volgens de ontmijningsdienst is er sprake van een spontane ontbranding van pyrotechnisch afval.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio