Vakantie

Dit zijn de onvriendelijkste luchthavens van Europa

Dit zijn de onvriendelijkste luchthavens van Europa

Foto: Shutterstock

Toeristen die het vliegtuig nemen via de Charles de Gaulle-luchthaven in Parijs, moeten zich niet aan een vriendelijke dienstverlening verwachten. Dat blijkt uit een peiling van reissite Skyscanner waaraan meer dan vijfhonderd personen meewerkten.

De respondenten moesten de drukste Europese luchthavens beoordelen op klantvriendelijkheid. Op dat vlak schoot Charles de Gaulle veel te kort. Ze vinden het personeel aan de incheckbalie ronduit arrogant. Volgens de meesten onder hen kunnen ook de restaurantmedewerkers, de security en het bagagepersoneel een spoedcursus vriendelijkheid gebruiken.

Verder zijn de geënquêteerde reizigers niet tevreden over het onthaal op de luchthaven van Moskou, gevolgd door die van Istanbul en Heathrow. De luchthaven van Madrid sluit de top vijf.

De antwoorden tonen aan dat Kopenhagen over de vriendelijkste luchthaven van Europa beschikt, gevolgd door Amsterdam, Stockholm, Barcelona en Frankfurt. In deze vijf luchthavens krijgen vooral de winkeliers een pluim voor hun hartelijkheid.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees