Politieman schiet zichzelf dood na stopzetten relatie

Politieman schiet zichzelf dood na stopzetten relatie

Foto: l'avenir

IEPER - Een liefdesbreuk ligt aan de basis van het drama dat zich woensdagavond in en rond Komen heeft afgespeeld. Een 41-jarige politieagent van de Henegouwse politiezone vuurde twee keer op straat en bracht zichzelf daarna met zijn dienstwapen van het leven.

De ex-rijkswachter verwondde niemand. Dat heeft het parket van Doornik donderdagnamiddag gemeld op een persconferentie.

De feiten begonnen woensdagavond in Benedenwaasten, een gehucht van Komen. X.C., afkomstig uit Lessen, leefde sinds enkele dagen gescheiden van zijn partner. Rond 21.30 uur begaf de politieagent zich naar de woning van de ouders van zijn vriendin, om er zijn dochtertje van 4,5 jaar te zien.

X.C. was erg opgewonden en beschadigde meerdere voertuigen. Terwijl de ordediensten verwittigd werden, verdween de man en begaf zich naar de woning van zijn eerste vrouw met wie hij ook kinderen had. Daar schoot hij op straat tweemaal: één keer naar een persoon en een tweede keer naar een gevel. Niemand raakte gewond.

De schutter werd gelokaliseerd door zijn collega’s, maar stapte in een wagen en sloeg op de vlucht. Tijdens de achtervolging slaagden de agenten van de politie van Komen erin om met een gsm contact te leggen met de vluchtende man en vroegen ze hem om te stoppen. De vluchter gaf daar geen gehoor aan en verbrak de verbinding. Via de luidspreker van hun wagen probeerden de agenten de man tot bedaren te brengen.

Op het grondgebied van het gerechtelijk arrondissement Ieper kreeg de man problemen met een van de autowielen en hield halt. Toen zijn collega’s hem naderden, maakte X.C. rond 23.00 uur met zijn dienstwapen (een Glock-pistool) een einde aan zijn leven.

X.C. kwam in 1992 in dienst bij de rijkswacht. Na de eenmaking van de politie vervoegde hij de politiezone Komen. De man kende diverse familiale problemen en was sinds half augustus met verlof. Begin september zou hij het werk hervatten.

De sociale dienst en de dienst Slachtofferhulp van de politie kwamen ter plaatse om psychologische hulp te bieden. De federale gerechtelijke van Doornik en het Comité P hebben een onderzoek geopend.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees