Jérôme D'Ambrosio niet in actie in GP België

Jérôme D'Ambrosio niet in actie in GP België

Foto: belga

Jérôme D'Ambrosio komt volgend weekend niet in actie in de Grote Prijs Formule 1 van België, die op het circuit van Spa-Francorchamps gereden wordt. Het was normaal gezien nochtans voorzien dat de derde piloot van de Lotus-renstal vrijdagmorgen enkele vrije oefensessies voor zijn rekening zou nemen.

'Dat is het gevolg van een gezamenlijke beslissing. Die is me zeker niet opgelegd. Als ik directeur van het team had geweest, zou ik dezelfde beslissing genomen hebben', aldus D'Ambrosio.

'Lotus staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap, na Red Bull en Ferrari. We staan slechts op één puntje van het Britse team en blijven voorlopig Ferrari voor. Dat verandert uiteraard alles. Nu telt elke minuut en elk detail. Momenteel neem ik deel aan belangrijk maar weinig zichtbaar werk in de fabriek zelf', klonk het.

Het is nog niet duidelijk of D'Ambrosio in de loop van het seizoen nog te zien zal zijn in een Lotus-bolide. 'We bekijken alles GP per GP. Eind dit seizoen loopt mijn contract af en er zijn enkele denkpistes. Het is zeker dat mijn werk als derde piloot bij zo'n renstal mijn geloofwaardigheid alleen maar heeft vergroot.'
 

Corrigeer