Met Geowacht sneller bij de apotheek in de buurt

Met Geowacht sneller bij  de apotheek in de buurt

Hans Maeriën van wachtdienstbeheer in de Kempense farmaceutische kring KFK. Foto: pkk

Kasterlee -

Snel de dichtstbijzijnde apotheker van wacht vinden kan heel belangrijk zijn. De nieuwe app Geowacht helpt je daarbij en bestrijkt de hele provincie Antwerpen.

Vroeger waren apothekers verenigd in kringen per regio, met een eigen werking en wachtdienstregeling. Een papier aan de deur maakte je in het weekend duidelijk waar je naartoe moest. Dit jaar is er ook een digitale oplossing gelanceerd. Geowacht, een nieuwe app(licatie) voor smartphone of iPad geeft de consument een overzicht van waar je buiten de normale openingsuren in de onmiddellijke nabijheid een apotheker ter beschikking vindt.

Hans Maeriën van wachtdienstbeheer in de Kempense farmaceutische kring KFK: ‘Zowel de apothekers van KAVA (Antwerpen stad en omgeving) als de Kempense kring hebben hard gewerkt aan de software voor deze app en de digitalisering van het systeem. Via de app vind je 720 apothekers die in de hele provincie (en het Waasland) in het systeem van wachtdiensten meedraaien.’

Het systeem werkt grensoverschrijdend. Het is de bedoeling dat iedereen steeds binnen de twintig minuten een apotheker van dienst moet kunnen bereiken. Ook professionele hulpverleners als bv. de huisartsen kunnen op die manier hun patiënten naar de best bereikbare apotheek verwijzen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio