Bouwwoede in hartje Overleie

© evr

© evr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kortrijk geeft groen licht voor de bouw van zeven rijwoningen in het hart van de volkse wijk Overleie. De stad zet de komende jaren zwaar in op stadsvernieuwing in die buurt. Dit najaar wordt er op drie plaatsen gebouwd rond het Sint-Amandsplein.

Freddy Vermoere

Een half jaar geleden maakte het stadsbestuur bekend dat de volkse wijk Overleie een indrukwekkende facelift krijgt. Dat alles samen zal 120 miljoen euro kosten, waarvan de stad zelf 12,8 miljoen voor haar rekening neemt en ook rekent op bijna 3,5 miljoen euro Vlaamse subsidies.

Een kleine aanzet tot de vernieuwing is nu gegeven. De bvba Francis Vervisch zal zeven rijwoningen bouwen in de Kapelstraat op de hoek met de Proosdijstraat op amper honderd meter van het Sint-Amandsplein.

‘Ik ben zelf van de wijk afkomstig en dus zie ik er goed op toe dat het een mooi project wordt’, zegt Vervisch. Er is nu al interesse in de zeven compacte woningen met tuintje, die voor 225.000 euro verkocht worden.

Krotten verdwijnen

Ook op de hoek van de Kapelstraat en het Sint-Amandsplein wordt er gebouwd. Dewaele Vastgoed bouwt er negen appartementen en vier woningen. Op de hoek van de Recolletestraat en de Overleiestraat zijn de werken al vergevorderd aan een appartementsblok voor vijftien flats en winkels.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD) is in zijn nopjes. ‘Voor Overleie betekent het een verbetering doordat verkrotte woningen verdwijnen en de Kapellestraat een nieuwe straat wordt.’

Bomen blijven

Bewoners aan de Kapelstraat zijn blij dat de mooie bomen op de hoek van de Kapelstraat en de Proosdijstraat blijven. ‘Hopelijk wordt er in Kapelstraat ook eenrichtingsverkeer ingevoerd’, zegt bewoner Lieven Kindt. ‘De mobiliteit wordt naar aanleiding van alle werken herbekeken’, reageert Maddens.

De komende jaren zullen nog andere en grotere projecten opgestart worden. Vooral naar de plannen voor de campus van het Sint-Amandscollege wordt reikhalzend uitgekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus