Celebs

Hanne Decoutere wordt nieuwsanker op Eén

Journaliste Hanne Decoutere (32) presenteert vanaf de eerste week van september het vernieuwde laatavondjournaal op Eén, dat vanaf dan korter is en klokvast om 22.15 wordt uitgezonden.

Decoutere moet het gat opvullen dat in de nieuws­ploeg gevallen was na het vertrek van Freek Braeckman naar de laatavondtalkshow Café Corsari. Ze is sinds 2006 aan de slag bij de VRT-nieuwsdienst. Tot en met 2009 was ze politiek journalist bij Terzake en sinds 2010 is ze algemeen verslaggever voor Het journaal. Eerder dit jaar deed Decoutere de verslaggeving rond de Franse verkiezingen al voor VRT.

Decoutere studeerde rechten en heeft een master in de culturele studies. Opmerkelijk, tien jaar geleden was ze een van de vaste danseressen bij K3 en in het Samsonballet. In 2005 begon ze haar loopbaan bij de VRT in het programma 'Ombudsman'.

'Enkele maanden geleden hebben ze mij en anderen gevraagd om deel te nemen aan een
screentest. Die ging goed, maar toch was ik verrast toen de keuze op mij viel', reageert Decoutere. 'Ik heb op korte tijd veel moeten leren, want het was nieuw voor mij om in een studio te staan en om rekening te moeten houden met verschillende camerastandpunten. Gelukkig hebben de collega’s mij enorm geholpen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en ik zal proberen de kijkers zo goed mogelijk doorheen het nieuwe journaal te gidsen.'

Nieuw journaal om 22u15

Decoutere presenteert het vernieuwde laatavondjournaal om 22u15 in het gezelschap van de vertrouwde ankers Annelies Van Herck en Goedele Wachters. Elke avond zal een van hen in vijftien minuten een kort nieuwsoverzicht brengen en vooruitblikken op de volgende dag.

Op 3 september maakt ook Martine Tanghe haar comeback in Het Journaal van 19u.

Jan Becaus, die tot nu toe het late journaal voor zijn rekening nam, zal voortaan mee Het Journaal presenteren om 13.00 uur en 19.00 uur. In het weekend is er een laat journaal rond 23.00 uur.  

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees