Nieuwe horecazaak is gezinsproject

Brasserie 't Goe Gedacht geopend

© cjt

Op 25 augustus heeft brasserie 't Goe Gedacht haar deuren geopend in de Stationsstraat in Haacht. Zoon Glenn staat in de keuken, dochter Jill doet de zaal en moeder Veronique pendelt ertussen.

CONNY JUSTE

Van generatieconflicten hebben ze ten huize Servranckx-Van der Sande nog niet gehoord. Mama Veronique heeft zopas samen met zoon Glenn en dochter Jill in centrum Haacht de brasserie 't Goe Gedacht. Het trio is hiermee niet aan een eerste gezamenlijke proefstuk toe. ‘Alhoewel ik altijd in de administratie heb gewerkt, was koken mijn grote passie’, steekt mama Veronique van wal. ‘Was ik niet met kookboeken in de weer, dan surfte ik op tal van kooksites.’

Al snel bleek ze haar passie te hebben doorgegeven aan zoon Glenn. ‘Als kleine jongen hielp ik mama altijd in de keuken. Het was dan ook normaal dat ik naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde trok.’ Nadat hij er was afgestudeerd, kon Glenn terecht in restaurant Hungaria aan de Vaart in Leuven.

Ook dochter Jill werkt al sinds haar zestiende in de horeca, waaronder in het Brouwershof. ‘Er werd ons ook op een bepaald moment gevraagd om deze brasserie over te nemen’, zegt Veronique. Alhoewel ze hier niet op zijn ingegaan, was het zaadje voor een eigen zaak definitief geplant. Toen het voormalige café ‘De Fotograaf’ in de Stationsstraat 51 in Haacht vrij kwam, vielen plots alle puzzelstukjes samen.

‘We hebben niet lang getwijfeld’, aldus Veronique. ‘Dit was wat we wilden.’ In juni werd de koop gesloten, op zaterdag 25 augustus is de zaak opengegaan. ‘We hebben alle drie dezelfde ideeën over waar we naartoe willen’, zegt Glenn. ‘Dit maakt dat de verbouwingswerken vrij vlot zijn verlopen.’

Jupiler

Hun gezamelijke droom verwezenlijken en tevreden klanten met een lach op hun gezicht zien buiten gaan, daar doen ze het voor. Of de in Haacht gevestigde brouwerij zo tevreden zal zijn is een ander verhaal: de nieuwe brasserie zal immers als eerste in Haacht Jupiler op de drankenkaart plaatsen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio