Beauty

BIZAR. Een tantoo op je gebruinde huid

Er is een nieuwe rage in de maak voor festivalgangers: de tantoo, een tatoeagepatroon dat in je huid wordt gebruind.

Mensen die wel een tatoeage willen, maar niet zeker zijn van het ontwerp of panisch worden van naalden, kunnen voor een tantoo kiezen. Dat is een tekening die op je huid wordt gesprayd. Dit opvallende beautyfenomeen werd geïntroduceerd door de spraytanexperten van Vita Liberata op de weide van het Britse ‘V’-festival.

Er bestaan twee soorten tantoos: een positief en een negatief exemplaar. Wie een negatieve tekening wenst, kiest een motiefje en laat vervolgens zijn of haar lichaam bruin sprayen. Enkel het tekeningetje wordt wit gelaten, zo verkrijg je een lichte tantoo op je getinte huid.

Wie voor de positieve variant kiest, pikt er ook een motiefje naar keuze uit. Vervolgens wordt enkel het figuurtje ingespoten met een bruine of glinsterende spray. Het grote voordeel: deze tekeningen mag je impulsief laten plaatsen, want ze verdwijnten toch alweer na enkele dagen. 

Volgens trendwatchers zullen de zogenaamde tantoos, waar sommige celebs al mee pronken, uitgroeien tot een wereldwijde trend. Heb jij afgelopen festivalzomer iemand gezien met zo’n tekening?
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees