Chiro Blanden heeft de beste kampfoto

Chiro Blanden heeft de beste kampfoto

Met deze inzending won Chiro Blanden een aankoopcheque van 250 euro. Foto: Keti's Chiro Blanden

BLANDEN - Chiro Blanden heeft de kampfotowedstrijd van het Nieuwsblad gewonnen. Daarmee sleept de jeugdbeweging een aankoopcheque ter waarde van 250 euro in de wacht. Een welkom extraatje, want enkele jaren geleden gingen enkele materiaaltenten volledig in vlammen op.

Een zomerdag aan de Maas en een dolenthousiaste bende Keti's. Het waren de perfecte ingrediënten voor een geslaagde kampfoto. Eve Corbeels (15), lid van Chiro Blanden, was er bij.
'De foto is gemaakt toen we voor de tweedaagse met onze fiets onderweg waren naar Dinant. Maar het was die dag zo warm, dat we besloten om snel een verfrissende duik te nemen in de Maas', vertelt ze.

Na een geslaagd bivak in Villers-en-Fagne kwam haar vader met het idee om de kampfoto in te sturen. 'Toen hij die afbeelding op mijn computer zag staan, vertelde hij me over de foto-actie.
Hij zei er zelfs bij dat we veel kans zouden maken om te winnen.'

De papa van Eve was blijkbaar juist, waardoor Chiro Blanden een aankoopcheque van 250 euro in de wacht sleepte. En dat geld is meer dan welkom, want in 2008 werd de jeugdbeweging getroffen door een hevige brand op kamp. 'Niet minder dan drie materiaaltenten gingen toen in Vlammen op', vertelt Eve, die er toen ook al bij was. 'Een benefiet heeft nadien gelukkig heel wat geld in het laatje gebracht, maar alle bijkomende extraatjes, zoals deze cheque, zijn natuurlijk geweldig mooi meegenomen. De leiding was alvast dolenthousiast.'

Bekijk hier nog eens de winnende inzending

Ook voor de maand augustus geven we een aankoopcheque ter waarde van 250 euro weg. Kampfoto's voor die periode kunnen nog tot en met 9 september opgeladen worden. Deelnemen doe je hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio