Seks & Relaties

Vrouwen vergeven slippertje sneller dan mannen

Vrouwen vergeven slippertje sneller dan mannen

Foto: Shutterstock

Als je het slippertje van je partner vergeeft, dan ben je zeker niet alleen. Integendeel, een peiling van datingsite Ourtime.com heeft aangetoond dat de meeste mensen een buitenechtelijk avontuurtje vergeven.

De peiling toont aan dat 42 procent van de deelnemers pogingen zouden ondernemen om hun relatie te herstellen na een slippertje. Opvallend genoeg zijn het vooral vrouwen die de fout van hun man achter zich willen laten. Maar liefst 46 procent van hen is bereid om haar overspelige partner te vergeven, tegenover 37 procent van de mannen.

Uit de enquête blijkt ook dat vrouwen ouder dan 55 nog vlotter vergeven. Ruim 53 procent beschouwt overspel niet als het einde van een relatie. Voor mannen geldt dat niet: ‘slechts’ 35 procent van de 55-plussers zou het overspel een plek kunnen geven.

Tot slot bewijzen de enquêteresultaten dat maar liefst 65 procent van de 55-plussers er geen graten in ziet om meerdere geliefden te hebben. Dit is een levenswijze waar jongeren tussen de 18 en 34 jaar zich minder kunnen in vinden. Zo’n 45 procent van hen ziet de voordelen in van relaties met meerdere partners.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees