Chinese WorldTour-wedstrijd Ronde van Hangzhou jaar uitgesteld

De Chinese wielerwedstrijd Ronde van Hangzhou gaat dit jaar niet door. De koers stond op de kalender van de WorldTour van 17 tot 21 oktober, maar de organisatie raakt niet tijdig klaar. Het is de bedoeling dat de WorldTour-wedstrijd in 2013 wel wordt gereden.

Na een grondige analyse van de situatie, twee maanden voor de voorziene start, blijkt dat de wedstrijd niet aan alle WorldTour-criteria van de UCI zou kunnen voldoen.

'We hebben hard gewerkt aan de eerste editie, maar hadden nog een beetje meer tijd nodig om enkele interne zaken in China uit te klaren', vertelt Alain Rumpf, directeur van de Chinese wielerbond. 'Door de eerste editie uit te stellen, kunnen we ervoor zorgen dat we aan de verwachtingen van al onze partners voldoen.'

Volgens UCI-voorzitter Pat McQuaid blijft de Ronde van Hangzhou 'een belangrijk element in de strategie van de UCI voor de ontwikkeling van het wielrennen. De beslissing tot uitstel zal geen negatieve gevolgen hebben op dit project', aldus de Ier.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.