Twee koppels strijden om de titel van Miss en Prins Folklore

Belle-epoque mode centraal op Folklorefeesten

Belle-epoque mode centraal op Folklorefeesten

Chloé en Steven en Peter en Catherine mikken op de titel van van Miss en Prins Folklore. Foto: kds

Lichtervelde -

Het mooiste koppel in kleren van honderd jaar geleden, daar gaan ze in Lichtervelde naar op zoek dit weekend tijdens de tweejaarlijkse Folklorefeesten.

Het centrum van Lichtervelde wordt dit weekend weer honderd jaar terug in de tijd gekatapulteerd. De tweejaarlijkse Folklorefeesten trekken dit keer de kaart van de mode onder de noemer ‘de Lichterveldenaar gaat uit in de kleren’. Geen wereldrecord Picon drinken dus zoals twee jaar terug, maar wel een verkiezing voor mooist verklede koppel.

Carnaval

Het feest begint morgen, vrijdag al met de traditionele verkiezing van Miss en Prins Folklore. Dit jaar nemen Chloé Misplon (21) en Steven Kindt (23) het op tegen Peter Werbrouck (38) en Catherine Beernaert (26).

Chloé en Steven kennen mekaar uit het uitgaansleven en besloten hun kans te wagen. ‘Twee jaar geleden waren we samen op het carnaval in Zwevezele. In een onnozele bui begonnen we toen allerlei plannen te maken en uiteindelijk spraken we af om een keer mee te doen aan de Folklorefeesten in Lichtervelde. Dit jaar is het zover en konden we er dus niet onder uit.’

Ook Peter en Catherine hebben een carnavalverleden. ‘Wij hebben het carnaval van Torhout uit het slop gehaald en weer populair gemaakt’, verteltPeter. ‘Ik ben er in totaal drie keer prins carnaval geweest. Deze folkloreverkiezing is wel iets helemaal anders. Hier is iedereen veel sympathieker voor de kandidaten. Bij carnaval heb je altijd venijnige roddels. En we hebben ook wel iets met folklore, want de mémé van 90 jaar vertelt graag over vroeger. Als ze vertelt, dan hangen we aan haar lippen.’

Na de verkiezing staat het folklorekoppel een weekend lang in de kijker en uiteraard nemen ze deel aan de stoet op zondag.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio