130 woningen op site kazerne Bootsman Jonson

© efo

Binnen het jaar starten afbraakwerken voor een deel van de kazerne Bootsman Jonson op het Hazegras. Er komen 130 woningen tegen 2015.

efo

Het schepencollege wees deze week de bouw van 130 woningen op de site van de kazerne toe aan een Limburgse vennootschap rond Domoco, dat 26 PPS-projecten heeft lopen en de Mechelse groep Willemen. De achterzijde (Zinnialaan) en zijkant (Lijndraaierstraat) van de voormalige marinekazerne gaan tegen de vlakte midden 2013. De voorzijde (met de mijnbestrijdingsschool) blijft staan.

Begin 2014 start de bouw van 130 woningen, waarvan 52 sociale koopwoningen en bescheiden woongelegenheden. Het geheel komt in een groene omgeving en mikt op jonge gezinnen, al dan niet met een bescheiden inkomen. Er komen evenveel parkeerplaatsen. Oostende betaalde 5 miljoen euro voor de grond. De bouwgroep zelf investeert 20 miljoen euro.

‘De omgeving krijgt een andere look. De mobilhomeparking aan de Zinnialaan verdwijnt er rondom de woonblokken komt veel groen, aansluitend op het Maria Hendrikapark’, zegt schepen van Huisvesting Nancy Bourgoignie (SP.A). Ze legde voorwaarden op zodat mensen met een bescheiden inkomen toch voor 120.000 euro een appartement kunnen kopen; al blijft dat aanbod beperkt tot veertien woningen. ‘Het is voor de doelgroep die net te veel verdient voor een sociale woning’, luidt het.

Over de reden waarom het dossier pas 10 jaar na de eerste plannen zal gerealiseerd worden, is het stadsbestuur vaag: ‘Het leger lag dwars bij de aankoop en de omvorming van de zone naar woongebied nam ook een hele tijd in beslag.’ Een bestemming voor de 2 jaar geleden geklasseerde bunker op het terrein is er nog niet

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio