Nihoul: 'Martin gaat gewoon naar een andere gevangenis'

Nihoul: 'Martin gaat gewoon naar een andere gevangenis'

Beeld uit Terzake Foto: Terzake

De Brusselse zakenman-oplichter Michel Nihoul (71), die tijdens het proces-Dutroux ruim drie maanden naast Michelle Martin op de beklaagdenbank zat in Aarlen maar werd vrijgesproken, getuigde dinsdagavond in Terzake hoe het is om als 'een uitgespuwde veroordeelde met een bekend gezicht' door het leven te gaan.

Nihoul werd vrijgesproken door het hof van assissen voor ontvoering, maar kreeg in 2004 wel vijf jaar cel omdat hij xtc aan Dutroux en diens handlanger Michel Lelièvre verkocht had.

In 2006 werd hij vervroegd vrijgelaten. Terzake-journalist Leo Stoops zocht de man thuis op in Zeebrugge, waar hij nu al zes jaar woont. Nihoul getuigde hoe moeilijk het was om een huurappartement te vinden.

'In heb in heel België afgereisd op zoek naar een appartement. Maar ze kwamen altijd wel af met excuses. Alleen dankzij contacten via mijn vriendin slaagde ik erin om in Zeebrugge een bescheiden appartement te huren', aldus Nihoul. 'Werk vinden was onmogelijk.'

In het begin werd Nihoul overal met de nek aangekeken. 'Overal probeerde ik uit te leggen dat het anders ineen zat dan hoe de mensen dachten. Nu bekijkt alleen de helft van de mensen mij nog vies.' Na zestien jaar ontvangt Nihoul nog altijd haatmails.

Volgens Nihoul zal Michelle Martin hetzelfde lot beschoren zijn. 'Het is ondenkbaar dat Martin snel door het dorp zal wandelen. In feite verhuist ze naar een nieuwe gevangenis. In een open gevangenis zou ze meer vrijheid hebben dan in dat klooster. Hier is ze niet vrij. Ze zal ook geen zin hebben om zich te vertonen in het straatbeeld als ze al die haat ziet op televisie.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees